Към този момент условията за пускане на отоплението в столицата

...
Към този момент условията за пускане на отоплението в столицата
Коментари Харесай

”Топлофикация”: Ще изчакаме с парното, не е достатъчно студено

Към този миг изискванията за стартиране на отоплението в столицата не са изпълнени, съобщи представителят на ”Топлофикация София ” ЕАД Елизабет Павлова. Тя изясни, че няма три поредни дни със междинна денонощна температура под 12 градуса, а дълготрайната прогноза към момента не е конкретизирана.
От сдружението ще изчакат прогнозата за идната седмица, с цел да могат да уведомят клиентите си по кое време ще стартира всеобщото включване на отоплението в столицата. Промяната на времето подсказва, че началото на отоплителния сезон е близо, означи Павлова.

Възможността за предварително стартиране на отоплението остава, за което е належащо клиентите да подадат заявление, добави представителят. " Това става с решение на етажната благосъстоятелност. Ние надлежно ще включим отоплението в тази постройка в границите на един работен ден. От друга страна, имаме клиенти, които биха желали отоплението им да бъде включено по-късно по една или друга причина: поправки, промяна на уреди или общо решение за по-късно стартиране на радиаторите ", изясни Елизабет Павлова.

Към днешна дата единствено 43 здания са се възползвали от по-ранно включване на отоплението. Сред тях са 19 детски градини, 4 учебни заведения, 6 лечебни заведения, 11 офис здания, няколко посолства и еднофамилни къщи. Хората към момента не търсят централизирано отопление поради относително високите температури на открито, заключи Елизабет Павлова.

Според прогнозата, през идващите почивни дни се чака сензитивно стопляне. В събота температурите ще доближат 15-18 градуса, а в неделя - до 20 градуса. По-хладно, до към десетина градуса, ще бъде в някои елементи на Тракия и на Северозападна България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР