Към този момент нищо няма да бъде затворено. Но страната

...
Към този момент нищо няма да бъде затворено. Но страната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Към този момент нищо няма да бъде затворено

Към този миг нищо няма да бъде затворено. Но страната ни е на прага на новата Коронавирус вълна и по тази причина взехме решение да представим проекта още през днешния ден. Това сподели по време на видеоконферентна връзка министър-председателят Кирил Петков. На конференцията участват министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.

„ Анализираме % на интензивните кревати по области. Решихме да има алтернатива със обединение на интензивните кревати от една област в друга. Това ще даде опция тази област да не се затвори също. България е разграничена на 6 клъстера от области. Картата ще бъде представяна всеки ден, която ще демонстрира каква е ситуацията и какво следва като прогноза в идващите 5 дни, за всяко семейство или бизнес, посредством тази прогноза да бъде подкрепено “, добави още министър-председателят.

„ Вече ще има опция да се предвижда какво следва като ограничения посредством карта, по този начин родителите и бизнесите ще могат авансово да знаят дали ще има затваряне. Ние приоритизирахме децата. Тази прогноза и тази карта ще оправдае риска от последваща вълна. Образованието е скъпо, когато е присъствено, ходенето на учебно заведение на децата от първи до четвърти клас са приоритизирани, сподели Кирил Петков.

Планът планува 4 стадия с съответни ограничения на всеки един от тях. По-сериозни ограничавания ще се постановат, когато броят на леглата в интензивните отделения в страната ще стане сериозно стеснен. Мерките ще се взимат на районно, а не на национално равнище.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/191955649763560
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР