Към текущия момент в България няма нито един лекарствен продукт,

...
Към текущия момент в България няма нито един лекарствен продукт,
Коментари Харесай

Експерт каза има ли лекарство срещу COVID-19 в България и кои храни да спрем незабавно

Към настоящия миг в България няма нито един лекарствен артикул, с който да има данни, че може да лекуваме ковид. Това заявив ефира на bTV Антон Вълев - магистър фармацевт.

"В международен мащаб също няма одобрен един единствен препарат. Има две медикаменти, които може да въздействат, само че и двете не са налични в България ", добави той.

"Продължава да има проблем със защитните маски. Някакви количества започнаха да навлизат, само че на извънредно високи цени, само че това се дължи на спекулативното повишаване на цените от производителите ", сподели Вълев.

Той показа и какво е добре да вършат хората сега:

"Не се появявайте тук-там, където има огромно събиране на хора. След контакт с предмети да измиват ръцете си със сапун или да употребяват дезинфектат, който да е на спиртна основа – 80% алкохол. Ако концентрацията е по-ниска, то не е дейно против ковид ", сподели той.

"Важно е да променим хранителния си режим – н амаляваме приема на тестени произведения, млечни артикули и сладко – в това число питиета и храни ", добави специалистът.

" Важно е да заобикаляме преяждането , тъй като това смъква имунитета. Може да одобряваме медикаменти и хранителни добавки ", приключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР