Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, заяви

...
Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, заяви
Коментари Харесай

Борисов за инцидента в Своге: Към никого няма да има нито закрила, нито пощада

" Към никого няма да има нито протекция, нито прошка ", съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание във връзка случая с рейса край Своге, съобщи БГНЕС.

В началото на съвещанието, министър председателят изрече съболезнования към околните на починалите 17 души в трагичния случай. Той похвали работата на лекарите, и на полицията, и на пожарната, които са работили в синхрон и създали всичко по силите си, с цел да окажат помощ на ранените в злопоучната събота.

Много ясно са отрегулирани всички процеси в страната - състезания, строителен контрол, приемателни комисии. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под правосъдна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност, съобщи министър председателят Борисов.

Той прикани опозицията да изчака и да се въздържа от обвинявания няколко дни, до момента в който текат инспекциите. До там докъдето е виновността, до там ще се носи отговорността, съобщи Бойко Борисов.

Министър-председателят разяснява и митинга на синоптиците, които тази заран още веднъж излязоха пред централата на Българска академия на науките, с цел да желаят бракоразвод с академията. Очаква се в 10.30 часа протестиращите чиновници на Национален институт по метеорология и хидрология да влязат на среща с Борисов, просветителния министър Вълчев и ръководителя на Българска академия на науките акад. Ревалски.

Ще направя среща с тях, тъй че всичко, което е в пълномощията на Българска академия на науките да забележим до каква степен са го свършили, какво решение ще се вземе, само че не мога да оставя страната да е пленник на тези процеси, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим, съобщи Борисов по тематиката. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР