Към най-големия мениджър на активи в Европа Amundi се присъединиха

...
Към най-големия мениджър на активи в Европа Amundi се присъединиха
Коментари Харесай

Shell под обстрел от най-големия мениджър на активи в Европа заради политиката в областта на климата

Към най-големия управител на активи в Европа Amundi се причислиха 26 вложители, изискващи Shell да усъвършенства екологичните си цели на годишната си среща, в най-значимия напън на акционерите по отношение на политиката в региона на климата от групата за нефт и газ.

Резолюцията, координирана от групата на деятелите Follow This, прикани Shell да приведе в сходство своята „ средносрочна “ цел за излъчвания на парникови газове с Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне. Глобалните излъчвания би трябвало да намалеят съвсем на половина до 2030 година, с цел да бъдат реализирани тези цели.

Shell твърди, че задачите й към този момент са съобразени с Париж, само че групата на деятелите искаше компанията да се оправи по-добре. Това ще включва отчитане на всички излъчвания от продуктите, продавани на клиентите, известни като обсег 3.

„ Настояваме Shell да зададе надеждна цел за безспорни излъчвания за обсег 3 “, сподели Диандра Сообия, виновен началник инвестиция в английския пенсионен фонд Nest. „ Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР