Към настоящия момент всички компании редовно осигуряват достатъчни количества генерични

...
Към настоящия момент всички компании редовно осигуряват достатъчни количества генерични
Коментари Харесай

БГФармА за проблема с лекарствата: Осигуряваме достатъчни количества генерици

Към сегашния миг всички компании постоянно обезпечават задоволителни количества генерични антибиотици в разнообразни лекарствени форми за нуждаещите се български пациенти, в това число и деца, изключително в интервал на доминиране и необятно разпространяване на респираторни вируси от вида Grippe A, B, другите разновидности на COVID-19, RSV, водещи постоянно до бактериални затруднения като отити, синуити, бронхити, бронхиолити и пневмонии.

Това споделят в свое мнение по отношение на казуса с дефицита на медикаменти от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА).

Над 10 български и европейски производители, сред които САНДОЗ - един от най-големите производители на антибиотици в Европейски Съюз, както и ТЕВА, СОФАРМА, ВИАТРИС, СТАДА, ЗЕНТИВА, ДАНСОН, ЕКОФАРМ, ПОЛФАРМА, ФАРМАСУИЗ, АДИФАРМ и други създават и доставят необятна гама от съвсем всички групи антибиотични лекарствени артикули, измежду които полусинтетични пеницилини, комбинации сред амоксицилин и клавуланова киселина, цефалоспорини, хинолони, макролиди, аминоглюкозиди, тетрациклини, имидазоли и други, показват от Асоциацията.

В складовете на дистрибуторите на медикаменти в България фирмите, членуващи в БгФармА, са обезпечили антибиотични сиропи за деца в съответните дози от групите цефалоспорини, макролиди, хинолони, както и точния аналог на необятно предписваната от педиатрите композиция амоксицилин/клавуланова киселина. Най-голямата генерична компания в света – ТЕВА, доставяща лекарствени артикули, съдържащи азитромицин, осведоми, че медикаментът е разполагаем както за парентерално приложение, по този начин и в таблетки за възрастни и сиропи за деца в задоволително количество в дистрибуторската мрежа на България, акцентират още от там.

Компаниите членове на БгФармА поддържат непрестанно осведоменост на персоналните лекари и педиатри, както и поддържат ежеседмична информация до ИАЛ за наличностите на антибиотици и други проблематични като количества лекарства, твърдят още от Асоциацията.

„ Генеричните компании в Асоциацията постоянно са били и не престават да бъдат професионален и благонадежден сътрудник и поддържат всички ограничения, подхванати от Министерството на здравеопазването за превъзмогване на възможния дефицит на сериозни лекарствени артикули. Активно участваме с експертиза и помощ в работата на Специализирания съвет по лекарствоснабдяване, за намиране на точните и уравновесени решения, с цел да се обезпечат непрекъснати и сигурни доставки на медикаменти и особено на антибиотици за българските жители, с приоритет към децата.

Напомняме за неподходящото по време на пандемията от COVID-19 презапасяване на българските жители с разнообразни типове антибиотици, което наложи обезпечаване на спомагателни количества от страна на генеричните компании. Вярваме в отговорността на българските фармацевти да не се разрешава разпределяне на антибиотици както за възрастни, по този начин и за деца, без съответното наставление от страна на лекуващите лекари “, споделят още от фармакомпаниите.

„ Считаме, че в сериозни времена от изключително значение са прозрачността и професионалния синхрон в работата на всички участници в процеса на снабдяването с медикаменти, с цел да не се позволяват дефицит или неналичия на лекарствени артикули за всички българските жители “, приключват мнението си от Асоциацията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР