Към настоящия момент в Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК

...
Към настоящия момент в Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК
Коментари Харесай

Работни условия за доброволците искат от ПСС

Към сегашния миг в Планинската избавителна работа (ПСС) към БЧК членуват 538 души доброволци, а службата разполага с 42 щатни планински спасители. Едновременно с това се усилват случаите, в които е нужно планинските спасители да се отзовават за избавяне на човешки живот. Увеличеният поток на туристи в планините води и до увеличение на травматизма и случаите.

Затова от ПСС упорстват за промени в Закона за бедствията, повредите и злополуките, с които да се даде опция на работодателите да освобождават своите чиновници от работа, когато те оказват помощ на службата.

" Време е обществото да порасне по тематиката доброволчество " , съобщи ръководителят на ПСС инж. Веселин Ганчев.
 Опасните месеци предстоят, предизвестяват планинските спасители
Опасните месеци предстоят, предизвестяват планинските спасители

Много произшествия има в региона на Седемте рилски езера

Иначе Службата е подготвена да посрещне зимния сезон в техническо, тактическо качество и като човешки запаси.

Службата обаче се оплака, че не стигат задоволително средства, макар че Веселин Ганчев съобщи, че съумяват да се оправят. " По закон ПСС се финансира посредством държавния бюджет, дарения, застраховки и оказана помощ ", изясни инж. Ганчев, който се надява хората да оказват помощ както на БЧК, по този начин и на ПСС.

Другият проблем пред ПСС са хеликоптерите. " Тук желая дебело да подчертая, че БЧК като конструкция и в частност ПСС не претендира има собствен личен хеликоптер ", уточни Ганчев, само че изясни, че е неотложно страната да разполага с така наречен санитарни хеликоптери, които да се употребяват и от планинските спасители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР