Към настоящия момент най-вероятната причина е техническа неизправност на камината“,

...
Към настоящия момент най-вероятната причина е техническа неизправност на камината“,
Коментари Харесай

Джартов за разхерметизираната камина: Най-вероятната причина е техническа неизправност

„ Към сегашния миг най-вероятната причина е техническа нередовност на камината “, съобщи в предаването „ Тази заран “ шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Александър Джартов по отношение на разхерметизирана камина във Варненско, която рани няколко души.

Пожарната е реагирала на над 300 катастрофи

По думите му четирима души са получили изгаряния – двама мъже и две дами.

„ Имахме още сигнали в неделната вечер. Общо в събота и неделя реагирахме на над 500 сигнала. В събота бяха главно свързани с метеорологичната конюнктура “, сподели той.

„ Места без ток има в областите Бургас, Добрич, Варна и Шумен. Във Варна са 11, в Шумен са 6 общините без ток, в Добрич са 106 обитаемоте места без електроснабдяване, а в Бургас са към 40. Нарушено е водоснабдяването за 40 обитаеми места в Добрич “, уточни шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

„ Надяваме се в идващите часове да бъдат отстранени проблемите с тока и водата “, сподели Джартов. По думите му няма непроходими пътища.

Днес се чакат повече слънчеви часове и по-слаб вятър

 „ На този стадий няма непосредствена заплаха, само че когато жителите подхващат пътешестване би трябвало да са готови. Колите да са заредени с гориво и да имат зимни гуми “, акцентира той.

„ Бедственото състояние към момента остава на територията на Варна, Добрич и Шумен. Кметове следва да преценяват дали да остане бедственото състояние “, сподели Джартов.

Той уточни, че по отношение на отоплителния сезон към този момент са почнали да получават и сигнали за пожари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР