Към настоящия момент болницата в гр. Самоков няма регистрирано спешно

...
Към настоящия момент болницата в гр. Самоков няма регистрирано спешно
Коментари Харесай

Кой е виновен за смъртта на младежа в Самоков

Към сегашния миг болничното заведение в гр. Самоков няма записано незабавно поделение в сходство с настоящата разпоредба за одобряване на медицински стандарт „ Спешна медицина “.

Това оповестиха от здравното министерство откакто юноша умря, до момента в който чакаше пред Спешния център в Самоков.

МБАЛ Самоков има подписан контракт за оказване на здравна помощ на пациенти със незабавни положения, с който болничното заведение се задължава да оказва диагностика и лекуване на незабавно болен пациент по искане на дежурния екип от филиала за незабавна здравна помощ.

От Министерството на здравеопазването изясняват, че според издаденото позволение за активност в МБАЛ Самоков през 2016 година е разкрито и реализира активност Спешно поделение - с първо равнище на подготвеност в осъществяване на медицинския стандарт по „ Спешна медицина “, одобрен с анулирана към този момент разпоредба.

Лечебното заведение е трябвало до края на 2017 година да подаде заявление и приведе активността на незабавното си поделение с новия медицински стандарт „ Спешна медицина “.

До сегашния миг няма информация за подхванати административни дейности от управлението на МБАЛ - Самоков за подаване на заявление и документи за смяна в събитията на издаденото позволение за реализиране на лечебна активност, с оглед съблюдаване периода за привеждане в сходство на разкритото Спешно поделение с условията на стандартите по незабавна медицина.

Министерството на здравеопазването обръща внимание, че с редица писма на до шефовете на районните здравни инспекции е изисквало да укажат на ръководителите на лечебните заведения да подхващат нужните административни дейности за навреме привеждане на активността на лечебните заведения в сходство с условията на настоящите медицински стандарти и актуализиране на издадените позволения за реализиране на лечебна активност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР