Към нас имаше запитване към 6-7 април за пожара край

...
Към нас имаше запитване към 6-7 април за пожара край
Коментари Харесай

Шефът на НИХМ: Не съм пиар и не зная защо в 23 часа беше брифинга за пожара край Чернобил

Към нас имаше питане към 6-7 април за пожара край Чернобил. Ние направихме пресмятания и видяхме, че на 22-ри април ще дойдат въздушни маси, само че те няма да записват повишение на гама фона. Това сподели шефът на НИХМ Христо Брънзов по БТВ.
Не мога да кажа за какво толкоз късно имаше брифинг. Вероятно тъй като се обърна атмосферната циркулация. И в случай че някой напише нещо за Чернобил, това евентуално става проблем..

Имаше придвижване на въздушни маси. Системите за ранно предупреждаване се зареждат с публична информация. Ползвахме естествени източници, че се е повишил гама фонда в района на Чернобил. По нашата прогноза ще има североизточен вятър и хората са се тормозили. По време на повредата всички бяха на открито и никой никого не предизвести. Управляващите знаеха доста добре. На физиците им бе затворена устата. Това, което можеха да създадат е организация „ Партенка “. Имаше горещи частици тогава. И в случай че някой решеше да каже нещо, Държавна сигурност щяха да го приберат. Много тъжно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР