Към наказателна отговорност е привлечен 24-годишен мъж от варненско село,

...
Към наказателна отговорност е привлечен 24-годишен мъж от варненско село,
Коментари Харесай

Задържаха дрогиран шофьор от Варненско, катастрофирал след гонка с полицията

Към наказателна отговорност е притеглен 24-годишен мъж от варненско село, седнал зад кормилото на автомобила си след приложимост на наркотични субстанции, употребявал регистрационни табели, издадени за друго МПС, оказал опозиция на полицейски чиновници при опит да бъде тестван и направил хулигански дейности при ръководство на МПС.

Случаят е от миналата нощ, когато при обход на територия полицейски екип на ОД на Министерство на вътрешните работи – Добрич вижда автомобил с неизправни светлини, който се движи по улица в града. Подадени са светлинен и звуков сигнал за прекъсване за инспекция, само че лидерът на автомобила не се преценява и продължава придвижването си. Напуска рамките на Добрич и се насочва към околните села, като се движи с доста висока скорост. Втори патрул прави опит да спре колата, само че лидерът й още веднъж не се преценява с полицейското предписание и продължава с висока скорост да се пробва да избяга.

До задържането му се стига откакто мъжът самокатастрофира при опит внезапно да навлезе в крайпътна територия заради придвижване с несъобразена скорост. При осъществените от полицейските органи инспекции е открита неговата идентичност – Д.Р. на 24 година от село в община Вълчи дол, област Варна. Тестовете за алкохол и наркотични субстанции посочили, че той е седнал зад кормилото откакто е използвал метамфетамин. Освен това регистрационните табели, сложени на управлявания от него автомобил, били издадени за друго МПС.

Мъжът е арестуван. Той ще остане в ареста за период до 72 часа за да се яви пред съда в регионалния град за установяване на мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор ще упорства да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Задържаният е притеглен към наказателна отговорност за четири закононарушения. Предстои в съда да бъде импортирано настояването за задържането му под стража. Лекият автомобил, който Д.Р. е управлявал, е конфискуван от органите на реда и все още към този момент е отвън придвижване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР