Към началото на месец септември в България е имало около

...
Към началото на месец септември в България е имало около
Коментари Харесай

ДОКЛАД НА МВР: Ето колко точно са бежанците у нас!

Към началото на месец септември в България е имало към 2 200 мигранти и бежанци, демонстрира отчет на Министерството на вътрешните работи.

Според документа по-голямата част от миграционния напън е на границата сред България и Сърбия, защото бежанците се пробват да си проправят път към Западна Европа, предава "Канал3 ".

Към началото на месец септември 1315 души са настанени в центровете на Държавната организация за бежанците .

Това съставлява 25% от общия потенциал на центровете в страната. От тях най-вече са сирийците - 33%, следвани от афганистанците – 28 на 100, и близо 18% от Ирак сочат формалните данни. Общо 484-ма души са настанени в центровете от затворен вид на дирекция "Миграция " на Министерство на вътрешните работи, което покрива на половина техния потенциал.

Едва 1315 души са настанени в центровете на организацията за бежанците при започване на септември .

Това е едвам 25 на 100 от потенциала им. Само преди няколко месеца тези места бяха пренаселени до 150%. На външни адреси има близо 430 чужденци. Общо 2140 нелегално пребиваващи чужденци са били хванати от началото на годината, регистрират още от Министерство на вътрешните работи. От началото на годината от страната са изгонени малко над 1500 чужденци. 40 на 100 от тях са от Афганистан, а 28 от Ирак.

От тези информации на Министерство на вътрешните работи не излиза наяве какви са аргументите за това внезапно понижаване на мигрантския и бежанския поток. Според специалисти това се дължи на смяна на маршрутите в търсене на бягство към Европа, а от друга - със засилен надзор откъм Турция. Само преди ден румънските управляващи са прихванали в Черно море бедстващ траулер с близо 150 мигранти на борда. TАГОВЕ: Министерство на вътрешните работи МИГРАНТИ ДАННИ БЕЖАНЦИ

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР