Към момента западните партньори могат да предоставят на Украйна около

...
Към момента западните партньори могат да предоставят на Украйна около
Коментари Харесай

Експерт изчисли: Украйна може да получи до 300 танка, но засега на теория

Към момента западните сътрудници могат да дават на Украйна към 300 танка, само че към този момент това е единствено на доктрина. Това пресметна украинският боен специалист Михаил Самус, представен от организация УНИАН.

" Вече имаме Challenger (обещани от Англия, бел. ред.), дават обещание ни задоволителен брой Abrams - не знаем тъкмо какъв брой – загатват се за 30-50. Плюс още Т-72, които в този момент се модернизират в Чехия. Събират се към 300 - несъмнено, броя е теоретична, към този момент нова са единствено обещания. Ще забележим по кое време те ще се появат действително във войските. 100 танка – това е бригада свръхсъвременни танкове ", означи специалистът.

Самус акцентира, че танковете Challenger, Leopard, Abrams и даже френските Leclerc – това е техника от " най-висше международно равнище ". Според него, съществуването на една бригада танкове " Леопард-2 ", особенно " Леопард-2А6 " - предпоследна трансформация, само че в действителност свръхсъвременни танкове с изключителни благоприятни условия - съществено ще усъвършенства ситуацията на украинските сили на бойното поле.

" Танкът си е цитадела, която може да пробие фронта, която доста оказва помощ на пехотата да реализира настъпателни интервенции, които ние желаеме да изпълним. Срещу " вълните от пушечно месо ", които употребяват руснаците, ние ще имаме напълно различен метод - потребление на свръхсъвременни оръжия. Това не са просто железата, които употребява Русия и които вади от руските бази за предпазване, това е техника, която разполага със системи за разузнаване, ръководство, екипажът има цялостна визия за това, което става на бойното поле ", акцентира Самус.

Експертът означи също по този начин, че без въздушно владичество е доста мъчно да се организират каквито и да било настъпателни интервенции. Според него Украйна има бойна авиация, а Русия не е съумяла да овладее въздуха. В същото време Самус акцентира, че даването на F-16 съществено ще ускори украинските позиции на фронта.

Експертът отбелязва, че към този момент Нидерландия приказва съществено, че може да даде на Киев своите F-16, защото ще се превъоръжава с F-35.

" F-16 ще трансформират картината на багра - във въздуха те ще като HIMARS. В съпоставяне с съветските самолети F-16 са мащини на друго равнище, което ще промени нашите благоприятни условия освен за противопоставяне на авиацията на съперника, само че и при поддръжката на наземните сили ", посочи Самус и добави, че други страни също може да дават изтребители.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР