Към момента в УМБАЛ Света Марина“ - Варна на територията

...
Към момента в УМБАЛ Света Марина“ - Варна на територията
Коментари Харесай

Над 800 пациенти са преминали през спешните центрове на УМБАЛ Света Марина за седмица

 Към момента в УМБАЛ " Света Марина “ - Варна на територията на 18 коронавирус отделения са разкрити 423 кревати за пациенти  с потвърден КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лекуване  на пациенти с КОВИД, оповестиха от пресслужбата на болничното заведение. За интервала 05-11 април през незабавните центрове на инфекциозните клиники и незабавните центрове в УМБАЛ " Света Марина “  са минали 817 пациенти, от тях с доказан и вероятен и евентуален КОВИД– 416.

Преминали пациенти през Covid структурите за интервала са 565, от които 74 са от други области. През интензивни отделения миналите са 62. Излекувани през миналата седмица са 230, а умряли – 50. Успоредно с лекуването на тези пациенти, болничното заведение оказва незабавна здравна помощ на всички нуждаещи се със болести по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ " Света Марина “ – Варна е обезпечена с всички типове дезинфектиращи препарати и защитни средства. Разполага и с нужните количества лекарства и консумативи.

Ръководството на болничното заведение ежеседмично ще уведомява популацията на Варна и региона за действителната обстановка в лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР