Към момента в Българската народна банка няма подадено ново искане

...
Към момента в Българската народна банка няма подадено ново искане
Коментари Харесай

БНБ: Към момента няма ново искане за одобрение за членове на надзорния или управителния съвет на ББР

Към момента в Българската национална банка няма подадено ново искане за утвърждение за членове на надзорния или управителния съвет на ББР. Това се споделя в публично писмо до медиите от Българска народна банка.

Ето какво се споделя в известието:

Във връзка с постъпили многочислени запитвания по отношение на желанията за промени в управлението на " Българска банка за развиване " АД (ББР), Управителният съвет на Българската национална банка (БНБ) осведоми следното:

На 11 май 2021 година – ден преди датата на назначение на служебното държавно управление на Република България според указа на президента – в Българска народна банка постъпиха претенции от господин Кирил Петков за авансово утвърждение за членове на надзорния съвет на ББР по Наредба № 20 на Българска народна банка за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция и условия по отношение на осъществяване на техните функционалности (Наредбата) и от господин Стамен Янев, ръководител на надзорния съвет на ББР, за авансово утвърждение за членове на управителния съвет на ББР по Наредбата.

Същите претенции бяха оттеглени надлежно от министър Кирил Петков и господин Стамен Янев, ръководител на надзорния съвет на ББР, на 21 май 2021 година

Към момента в Българска народна банка няма подадено ново искане за утвърждение за членове на надзорния или управителния съвет на ББР.

Издаването на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция следва процедурата и периодите според Закона за кредитните институции и Наредбата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР