Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се

...
Към момента сме констатирали 131 язовира, които могат да се
Коментари Харесай

Министър ​Караниколов: 131 язовира могат да се квалифицират като опасни ​

Към момента сме установили 131 язовира, които могат да се квалифицират като рискови, изясни в " Денят стартира " министърът на стопанската система Емил Караниколов. Това не са от огромните стратегически, само че не са и дребни, има въпреки всичко и огромни язовири, добави той.

Емил Караниколов, министър на стопанската система: Много се приказва, че нищо не е правено последните години, в действителност от преди 2 години контролът върху положението на язовирите и язовирните стени е трансферирано върху Държавна организация по метеорология и механически контрол. Те несъмнено дават отговор единствено за контрола - отиват ревизират, дават наставления, по-късно ревизират дали са изпълнени, надлежно сформират актове за административни нарушавания и санкции.
До преди 2 години не се знаеше броят на язовирите в България, в този момент се знае, разяснява министър Караниколов. До преди 2 години не можеше да се каже кои от тях могат да се квалифицират като рискови, добави той.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Днес ситуацията е спокойна, няма такива, които да са пред тежко спешно, да са нужни спешни поправки, само че има такива, които са рискови и би трябвало неотложно да се почнат дейности.
Към момента сме установили 131 язовира, които могат да се квалифицират като рискови, добави той.

Приоритет е да се подхващат дейности за неотложно обезпечаване на опция за успокоение на хората, да защитим тях и тяхното имущество, изясни министърът.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Едната категоризация ще е за типове язовири, размери, величина, водно огледало, а другата категоризация ще бъде по заплаха.
Над 30% има усилва на директните задгранични вложения спрямо 2016 година, регистрира той. Според него сега пред стопанската система ни има два съществени въпроса - дигитализацията и работната мощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР