Към момента, предписание от здравните власти за обявяване на неприсъствен

...
Към момента, предписание от здравните власти за обявяване на неприсъствен
Коментари Харесай

Пенов: Нямаме предписание от РЗИ за грипна ваканция в София

Към момента, наставление от здравните управляващи за оповестяване на задочен образователен развой в София, нямаме, сподели пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов в отговор на въпрос, обвързван с питания на родители от София - дали ще има грипна почивка и за учениците в столицата - на 30 и на 31 януари, като по този метод тя ще се слее с междусрочната почивка.

" За да се разгласят едни дни за неучебни, първо би трябвало да има наставление от съответния шеф на Регионалната здравна ревизия и това се дефинира съгласно съответните стойности, доказващи заболеваемостта, в тази ситуация от грип, на територията на обособена област. Едва когато има такова наставление, в пълномощията на министъра на образованието и науката е да реши дали образованието ще е напълно в електронна среда, или дните ще бъдат неучебни ", изясни министър Пенов.

От 1 до 5 февруари, в това число, е междусрочната почивка за всички възпитаници в страната, която е за отмора сред първия и втория образователен период на актуалната образователна година.

Министър Сашо Пенов разяснява тематиката след подписването в Министерството на образованието и науката на контракт за осъществяване на плана " Успех за теб ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР