Към момента подаването към топлофикационните дружества от доставчика Булгаргаз е

...
Към момента подаването към топлофикационните дружества от доставчика Булгаргаз е
Коментари Харесай

Валентин Терзийски: Към момента има газ, важен е следващият отоплителен сезон

" Към момента подаването към топлофикационните сдружения от доставчика Булгаргаз е обикновено, няма някакви разтърсвания. Проблемите са свързани с подготовката за идващия отоплителен сезон, би трябвало да имаме ясна визия с какви количества разполагаме и да имаме ясна цена. " - разяснява спрените доставки от Русия Валентин Терзийски от Топлофикация София.

" По отношение на условията, всички сдружения имат различно гориво - мазут. Но е стеснен за потребление до 5 денонощия, тъй като замърсява. Може да се стигне до понижаване температурите на водата. Могат да бъдат приложени и по-ниско температурни режими. Все отново сме при започване на рецесията. Към момента главният консуматорна LNG е ориентиран към Европа. Азия е по-пасивна, а в Китай има вълна от Ковид. Ако това затихне, конкуренцията ще бъде огромна и количествата за Европа ще бъдат понижени. Всички сдружения имат комбинирано произвеждане. 

На свободен пазар без дълготрайни договори може да има повишаване с към 25%. 

При нова цена все още сдруженията в бранша са в добра кондиция. Топлофикация София не е от тези сдружения, рационализация няма. За да усвоим ресурса на газа, би трябвало да има рационализация. Към момента най-вероятно един транспортен съд с LNG ще помогне до началото на май. Притеснява ни неналичието на изясненост и информация. " - добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР