Към момента нямаме основание да удължаваме учебната година, защото на

...
Към момента нямаме основание да удължаваме учебната година, защото на
Коментари Харесай

МОН обмисля следващата учебна година да започне по-рано

„ Към момента нямаме съображение да удължаваме образователната година, тъй като на процедура няма закъснение и не сме имали неучебни дни “. Това разгласи в изявление зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Идеята за по-ранен старт на образователната година – преди 15 септември, е на стадий полемика, посочи зам.-министърът. Тя се води от няколко години, подсети Гайдарова. По думите ѝ няма заплаха учебни заведения да разгласят дървена почивка поради неспособност да обезпечат отопление поради високите цени.
Диян Стаматов: При начало на образователната година от 1 септември, учениците единствено ще завоюват
Различни съображения " за " и " срещу " започването на образователната година от 1 септември преглежда в своя Facebook профил Диян Стаматов, стълб...
Прочети повече
„ В главния бюджет са планувани 10% нарастване на разноските, които са за прехрана, което е почти 40 млн. лв.. Освен това има преходни останки, а те към 31 януари би трябвало да са върнати назад в учебните заведения. Средно към 75% от всички учебни заведения в страната има такива преходни останки “, посочи зам.-министърът по БТВ. 

Тя разгласи и данните за карантинирани учители и деца. В момента за цялата страна приблизително в карантина са 2,97% от преподавателите, като най доста са в Бургас – 4,49%, и минимум са в Благоевград – 1,31%. От децата в учебна и предучилищна възраст са карантинирани 1.23% приблизително за страната. Най-много са във Варна – над 2%, и най- малко в Благоевград – 0,41%. Близо 50% от преподавателите към този момент са имунизирани, а 30% са преболедували.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР