Към момента няма промяна. България не е вземала решение да

...
Към момента няма промяна. България не е вземала решение да
Коментари Харесай

България няма да гони руски дипломати, обяви Външно

" Към момента няма смяна. България не е вземала решение да гони съветски дипломати от страната ", обявиха от външното министерство, представени от БГНЕС.

По-рано през днешния ден стана ясно, че общо 17 страни гонят съветски дипломати поради случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. 

Съединени американски щати гонят 60 дипломати и затварят съветското консулство в Сиатъл. Руски дипломати гонят и 14 страни в Европейски Съюз, заяви ръководителят на Европейският съвет Доналд Туск. Той обаче не посочи кои са тъкмо страните. 

Руски дипломати изгони и Лондон, откакто упрекна Русия за отравянето, на което Москва отговори с реципрочни ограничения. 

Британският министър председател Тереза Мей се обърна към другите европейски водачи на срещата на високо ниво в Брюксел, с цел да ги призове да поддържат оценката на Англия, че Русия е отговорна. 28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да бъде виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.

Германия, Франция и Полша до момента споделиха, че всяка от тях ще изгони по четирима съветски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия – един.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР