Към момента няма присъствие на руски военни кораби в българската

...
Към момента няма присъствие на руски военни кораби в българската
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: Руските военни кораби се изтеглиха от българската икономическа зона

Към момента няма наличие на съветски военни кораби в българската икономическа зона в Черно море.

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който Тодор Тагарев участваха в честването на 100-годишнината на МБАЛ-Сливен към ВМА.

Адмирал Евтимов разгласи, че съветските сили са се изтеглили след превантивните дейности на българския военноморски флот и НАТО.

" Ние засилихме наблюдението в тези морски пространства, по-късно се започнаха и ограничения в групов формат, т.е. беше издигнат въпросът на равнище НАТО, с цел да получим поддръжка на равнище на ситуационната информираност. Оттогава не сме следили и приближаване в тази зона ", посочи Ефтимов, представен от БНР.
 България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море
България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море

Ученията ще продължат най-малко до края на септември

Той разяснява и фрагментите по обезвреждането на Припомняме, че на фотоси и видеоклипове по време на операцията се видяха двама души от екипа по обезвреждане- единият бе по потник, а след клатушкане падна в морето, а различен просто пушеше цигара.

Според Ефтимов фрагментите не са били удачни и изместили фокуса от високорисковата обстановка, в която се намирали военнослужещите. Все отново са се справили професионално и отговорно, счита началникът на защитата.

" Другата седмица съм във Варна, имаме мероприятия по Черноморието, ще приказваме с момчето. Ако заслужава премия - ще изпушим по една цигара с него и ще го наградим. Ако има нещо да го вършим, отново ще изпушим една цигара. Надявам се да си е направил персоналните заключения ", разяснява Ефтимов, а съдейки по думите му, евентуално не приема съществено рецензиите.

Относно произхода на дрона, Ефтимов уточни, че към момента се прецизира.
 Тагарев удостовери - ежеседмично сапьорите работят, въпреки и не край Черно море
Тагарев удостовери - ежеседмично сапьорите работят, въпреки и не край Черно море

Падналият дрон край Тюленово евентуално се е разрушил преди към 2 седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР