Към момента няма подадени никакви сигнали за помощ от наши

...
Към момента няма подадени никакви сигнали за помощ от наши
Коментари Харесай

МВнР: Няма подадени сигнали от наши сънародници заради пожарите в Гърция. На Родос огънят продължава да пълзи

Към момента няма подадени никакви сигнали за помощ от наши сънародници в Гърция поради обстановката с пожарите. Местните управляващи работят много проведено и се подава съответна информация.
Това разясни пред БНР Таня Димитрова, шеф на ситуационния център на Министерството на външните работи.
На Корфу са били евакуирани към 2 400 души. На острова има дребна българска общественост – под 100 души, посочи тя. По думите ѝ в три от обитаемоте места на Родос към 2 000 туристи са били върнати назад по хотелите им.
На Родос огънят продължава да пълзи и да нахлува в селата, описа фотографът Никола Нанев, който живее на острова.
" Хората се молят за повече въздушна помощ. Тези самолети правят в действителност доста добра и резултатна работа. "
Около 2 000 са българите, които са непрекъснати поданици на Родос. Днес се чакат 200-300 туристи, само че те няма да летуват в засегнатите региони и по думите на Нанев, не би трябвало да се тормозят, че огънят може да им навреди.
" 25 години съм тук и всяка година се повтаря едно и също. Този проблем е от години, само че и гръцката страна не прави освен това, с изключение на да наема самолети от прилежащи страни и да търси помощ в такива обстановки. Огънят не е инцидентен, огънят е палеж. Не се търсят други решения, превантивни ограничения, които да изградят най-малко някаква противопожарна отбрана и пожарът да бъде овладян в точния момент ", разяснява Никола Нанев в предаването " Преди всички ".
Той изрази съмнение, че " зад тези големи пожари се крият и други изгоди ".
Освен България, Румъния и Турция са измежду страните, които към този момент изпратиха помощ за Гърция. 
Днес Сърбия също изпраща екип от 36-ма пожарникари-спасители, както и 14 пожарни автомобила, които да се включат в гасенето на огъня в южната ни съседка. Заедно с тях отпътуват и двама представители на медицински екип с кола за спешна помощ, допълват от сръбското вътрешно министерство.
Първите огнища се възпламениха край столицата Атина предишния понеделник - разследване на горещата вълна и мощните ветрове.> БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР