Към момента няма официална информация от руската страна, че втората

...
Към момента няма официална информация от руската страна, че втората
Коментари Харесай

Няма официална информация за „Турски поток“ през България, съобщиха от Министерството на енергетиката

Към момента няма публична информация от съветската страна, че втората тръба на газопровода " Турски поток " ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Това стана ясно от изказване на заместител енергийния министър Красимир Първанов във връзка обявата на съветския вестник " Комерсант ".
 
" Турски поток " се състои от две тръби, с потенциал по 15 милиарда куб.м газ. Едната тръба е за Република Турция. Дилемата беше другата тръба - дали ще мине през България, или ще мине през Гърция. Колегите от " Газпром " са съобщили в съветските медии, че са взели своето решение - тръбата ще минава през България. Очакваме в най-скоро време публично да получим в Министерство на енергетиката и писмото от " Газпром " за тяхното решение ", сподели Първанов.
 

Към момента България не е известена публично от съветска страна, че втората тръба на газопровода " Турски поток " да минава през наша територия. Това оповестиха за БНР от пресцентъра на енергийното министерство в коментар на известието на съветския вестник " Комерсант ", че " Газпром " е определил дефинитивно трасето на втората тръба на газопровода " Турски поток " и то ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Другият вид за продължение на маршрута бе през Гърция.
 

Разговори по тематиката се водят от време на време, като въпросът бе обсъждан и по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Москва напролет, напомнят от българското министерство на енергетиката. От оповестените в интервала октомври-ноември материали на газопреносните оператори на четирите страни в границите на процедурата за запазване на бъдещи мощности следва, че трасето на " Турски поток " ще минава през техните територии.
 
Маршрутът на " Турски поток " през България повтаря сухопътното трасе на неосъществения план за газопровод " Южен поток " , отбелязва " Комерсант ".-->
 

Пред в. " Ромъния либера " генералният шеф на съветския народен институт по енергетика Сергей Правосудов изяснява, че първата тръба ще доближи непосредствено до Турция и ще бъде обвързвана с газопроводите, които съществуват в страната и ще стартира полагането на втората линия. " Единственият проблем е неналичието на връзка сред България и Сърбия, само че такава ще бъде издигната. След като бъде направено това, газът ще бъде превозен от Сърбия в Унгария и след това в Австрия ", изяснява Правосудов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР