Към момента няма обявена евакуация на европейски граждани от Израел,

...
Към момента няма обявена евакуация на европейски граждани от Израел,
Коментари Харесай

Гвоздейков: Граждани, които имат постоянно пребиваване в Израел, си остават там

Към момента няма оповестена евакуация на европейски жители от Израел, акцентира пред публицисти транспортният министър Георги Гвоздейков. Това е и повода на този стадий да се  помага на хората, които са отишли там краткосрочно и са били заварени в страната от изключителните условия. В момента тези жители не могат да се приберат поради анулираните полети.

Гвоздейков разгласи, че е в непрекъсната връзка с Министерството на външните работи и когато се наложи, държавният аероплан е в подготвеност да извърши още изключителни полети.

„ Има строго избрани правила, в това число и от Европейска комисия, които съблюдаваме. Ние оказваме помощ на хората, които са отишли там краткосрочно, а жители, които имат непрекъснато престояване в Израел, си остават там, тъй като нямаме просто такава обстановка на евакуация на всички жители. Но ние сме подготвени във всеки един миг, когато се наложи, да осъществим изключителни полети и да помогнем на всеки един, който има потребност, да се прибере назад в България “, съобщи министърът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР