Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по

...
Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по
Коментари Харесай

Няма индикации дали това лято ще има руски туристи по морето

Към момента няма индикации дали ще има съветски туристи по Черноморието. Причината е в неналичието на директни полети сред България и Русия.

Има авиопрограма, която ще започва полети през Армения от идващия месец, само че крайната цена на билетите ще бъде друга и най-вероятно съветските туристи ще предпочетат друга дестинация, оповестява БНР.

Авиопрограмата включва полет от Москва, само че през Ереван до Бургас и ще стартира да работи от 4 юли до 29 август, само че към момента не се знае по какъв начин ще проработи програмата, сподели туроператорът Иван Кирязов. По думите му през януари е имало поръчки за детски летни лагери, само че от март това е преустановено7

„ Това е един прелиминарен проект, една опция заради налагането на наказания са прекратени връзките с съветската федерация, което постанова една такава връзка през Армения, с цел да дойдат съветски туристи по Черноморието.

Същата е обстановката с Беларус, откъдето също няма да имаме туристи. Що се касае за Украйна - има някакви резервации, само че те не са в този размер, в който бяха през предходната година. В момента има избрани инцидентни резервации.

Ще разчитаме на Молдова, там също ще бъде превозът автобусен. Има някакво оживление на туристи оттова, откъдето чакаме също резервации и туристи, само че не можем да предвиждаме в какви размери.

Туристическите пакети са с нараснали цени, първо се покачиха през януари, след това през април. Цената е значима за туристите, скокът е сред 10 и 40%. Причините са ясни на всички - храни и енергоносители. Има го и фактора спекулативно повдигане на цени. 50% от цялото това нарастване на цените е далавера сега. Това би повлияло удобно и на цените на туристическите пакети, тъй като при тази обстановка хотелиерите нямат доста други възможности.

Както знаете обстановката като бизнес не е добра.

Предвид цената на горивата, тези които желаят да почиват на море ще предпочетат гръцкото, тъй като цените там са по-ниски за жалост, както и услугите, които оферират на своите туристи са с по-добро качество.

Най-използваните туристически пакети са нощувка и закуска, полупансион, ол инклузив, като някои притежатели на хотели са повишили цените с до 50% “, уточни още Иван Кирязов. Той добави, че с това спекулативното повдигане на цените би трябвало страната да се ангажира и да има надзор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР