Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за

...
Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за
Коментари Харесай

Проданов: Все още хотелиерите не са получили помощите за настанените украински бежанци |

Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за настанените украински бежанци, заяви министърът на туризма Христо Проданов, представен от БНР. 

По-рано този месец държавното управление реши да дава по 40 лева на хотелиерите за настанен емигрант от Украйна.

" Администрирането, събирането и обработването на данни от 24-ти февруари до 31-ви март за настанените бежанци ще стартира от 1-ви до 5-и април. Всички, които са настанили такива хора, ще имат опция да си подадат своите заявки. Към момента са към 680 места за настаняване, в които са посрещнали хора от Украйна ", каза още Проданов.

По думите му към този момент не се планува частни домове да получават сходна помощ от бюджета, защото не може да се подсигурява транспарантното консумиране на средствата:

" В тази връзка ние няма по какъв начин да наблюдаваме частните домове и квартири, тъй като те не са регистрирани към ЕСТИ (Единна система за туристическа информация), те нямат такава платформа. Другото, което е, ние изпращаме неочаквани инспекции, които да ревизират на другите места дали в действителност са толкоз хората, което няма по какъв начин да се случи в частните квартири и домове ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР