Към момента ние разполагаме само с нахвърляни идеи. С текстове

...
Към момента ние разполагаме само с нахвърляни идеи. С текстове
Коментари Харесай

Бившият конституционен съдия Румен Ненков: Служебният кабинет е вреден за демокрацията

Към момента ние разполагаме единствено с нахвърляни хрумвания. С текстове ще разполагаме най-рано есента и тогава ще стане ясно дали ще минат. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

 

По думите му някои хрумвания подлежат на пояснение в Конституционния съд. Такива са за увеличение или понижаване на мандати на конституционно открити органи или за ограничение пълномощията на основния прокурор.

 

„ В правосъдната власт има два препъни камъка – несъразмерната натовареност на основния прокурор и това да дава методически инструкции на всички прокурори и да има неконтрулируема власт “, уточни Ненков.

 

„ Служебният кабинет е нездравословен за демокрацията по кардинални аргументи. Президентът би трябвало да е обединител на нацията. Чрез служебните кабинети работят в интерес на една или друга политическа мощ.

 

Трябва да се лимитират опциите за влияние на политическия кабинет в оставка “, изясни конституционалистът.

 

„ Въпросът за националния празник не може да се реши с конституционна смяна. Той е подобаващ за референдум. Българските жители не познават добре историята ни, а би трябвало да създадат избор “, сподели още Румен Ненков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР