Към момента не предвиждаме никаква промяна относно сроковете на валидност

...
Към момента не предвиждаме никаква промяна относно сроковете на валидност
Коментари Харесай

Кунчев: Няма да има промяна в сроковете на зелените сертификати у нас

Към момента не предвиждаме никаква смяна по отношение на периодите на годност на зелените документи вътре в страната. Що се отнася до европейските - документите на хората с бустерна доза остават безсрочни.

Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Ангел Кунчев: Ще има стягане на ограниченията в някои области
Заболеваемостта в другите области се разграничава не в проценти, а в пъти, ето за какво се обмисля стягане на противоепидемичните ограничения в...
Прочети повече
" Това, което е контрактувано на интернационално равнище - да бъде съкратен интервалът единствено за цел пътешестване и прекосяване през границите, по никакъв метод не касае периодите за България - те не се трансформират все още ", изясни той и припоми, че срокът на зеления документ у нас е една година, а отвън страната - 9 месеца.

Доц. Кунчев съобщи още, че за жителите с изминал документ, в случай че създадат бустерна доза им се издава нов подобен и с него ще могат да пътуват. " Сертификатът за бустер е неопределен ", сподели доцент Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор заяви, че катерим пика на петата вълна. " Изненада няма. Ръстът ще продължи още 1-2 седмици, след което ще достигнем най-високите стойности и ще стартира нормализиране на обстановката ”.

По думит ему има сериозна разлика в заболеваемостта в обособените райони на страната. „ Ако над 2/3 от общините влязат в подобен режим, тогава ще обсъждаме и ограничения на национално равнище ”, акцентира доцент Кунчев.
Парламентът изслушва доцент Ангел Кунчев
Парламентарната комисия по туризъм изслушва основния държавен здравен контрольор – доцент Ангел Кунчев. Заедно с представители на здр...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР