Към момента не мога да говоря за нарушение на Конституцията.

...
Към момента не мога да говоря за нарушение на Конституцията.
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Няма нарушение на Конституцията в случая с Дунарит

Към момента не мога да приказвам за нарушаване на Конституцията. " Дунарит " работи добре. Основанията страната да придобие сдружението са - липса на притежател, вероятно лишаване на лиценза поради шефовете и изискуемите заеми, които страната изкупи. До момента това е единственото деяние на страната. В този бранш вакуум няма. Правим го за да запазим сдружението и работните места, което сме дали обещание на служащите. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявление за bTV.
Той изясни, че сдружението има 24 млн. лв. облага, само че 67 млн. лв. са изискуемите заеми и недобросъвестни лица " можеше да стартират процедури за осребряване на техните заеми ". Припомняме, че съгласно разбор на синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринов е взел заеми от 86 млн. лв. от банкрутиралата КТБ, всичките погасени с цесии. Впоследствие се оказа, че Маринова не е била позволена на изпит за синдик от правосъдното министерство.
" Безспорен факт е, че след случая с КТБ Цветан Василев има запорирани активи, има опити за прекачване. Там няма законен притежател и не могат да бъдат освободени шефовете, към които има обвиняване, а когато има такива обвинявания, би трябвало да се отнеме лиценза за произвеждане. Вероятно предстоеше подобен опит, по тази причина страната изкупи заемите – отговорностите на сдружението ", добави още Караниколов.
Тепърва ще подхващат дейности за придобиване на сдружението. 5 хиляди души биха потърпевши от вероятно прекъсване на работата на " Дунарит ".
На въпрос дали страната се вклинява сред Цветан Василев и Делян Пеевски, Караниколов отговори: „ Не ни интересуват имена, интересува ни да запазим служащите и сдружението да работи. “
Министърът посочи, че в нашето законодателство понятието " национализация " не съществува. Това би трябвало да спрем да го приказваме. Това въпреки всичко е военно-промишлен комплекс, не може да се яви някой от ИДИЛ, нали, сподели още той. Тук се следва пазарен принцип, който даде най-вече пари той ще придобие сдружението, по тази причина не е национализация, съобщи министърът.
По думите му " страната ще направи всичко допустимо, с цел да придобие това сдружение, само че не може да се спрем да се яви някой различен. Повече медиатори по покупко-продажбите с търговците няма да има. Ако страната придобие сдружението, то ще влезе в така наречен забранителен лист за приватизация. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР