Към момента на територията на Република България не се ремонтира

...
Към момента на територията на Република България не се ремонтира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Към момента украинска военна техника не се ремонтира у нас

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той подсети, че имаме рамково съглашение с Украйна, което на процедура съставлява съглашение за желание за ремонт.

Министерство на защитата търси всевъзможни разновидности за обезпечаване на летателната дарба на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на F16 и изтичащия летателен потенциал на наличните МиГ29, съобщи още Димитър Стоянов.

Обмислят се разновидности за удължение на летателните качества на МиГ-овете, поради което следва среща с министъра на защитата на Полша. Водят се диалози и с израелски компании и с други страни, които имат опит с МиГ29.

Проучват се и разновидности за потребление на краткотрайна платформа, която да замести МиГ29. Платформата може да е на F16, " Мираж 2000 " или " Грипен " като се изследват безусловно всички благоприятни условия, които съдружниците ни могат да обезпечат, добави Стоянов.

Служебният министър на защитата разяснява и издадената от него заповед, с която се не разрешава използването на алкохол и наркотични в Българската войска.

" Българската войска не използва алкохол и опиати, само че пороците на българското общество, Българската войска е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и измежду българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези произшествия. Заповедта е за предварителна защита, тъй като Българската е стожер на морала и би трябвало да остане такава. ", сподели той.

По проблема с пожара край Казанлък, който породи след взривяване на муниции на полигона " Тюлбето ", Димитър Стоянов разяснява, че е назначена инспекция, само че той персонално не е последовател на наказванията. Уточни, че е ставало въпрос за муниции, които не е имало къде да бъдат складирани и съхранявани, тъй че е било безусловно неотложно да бъдат взривени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР