Към момента на територията на Република България не се ремонтира

...
Към момента на територията на Република България не се ремонтира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Към момента украинска военна техника не се ремонтира у нас

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той подсети, че имаме рамково съглашение с Украйна, което на процедура съставлява съглашение за желание за ремонт.

Винаги има потребност от повече и повече финанси. Моето гледище към служебното държавно управление е за защита да бъдат отделени 2%. Това е моята цел, уповавам се да я реализира. Тази цел ще бъде в името на модернизацията на българската войска, тъй че нашите военнослужещи да не усеща голямата бездна, която има сред нас и нашите съдружници.

Министерство на защитата търси всевъзможни разновидности за обезпечаване на летателната дарба на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на F16 и изтичащия летателен потенциал на наличните МиГ29, съобщи още Димитър Стоянов.

Обмислят се разновидности за удължение на летателните качества на МиГ-овете, поради което следва среща с министъра на защитата на Полша. Водят се диалози и с израелски компании и с други страни, които опит с МиГ29.

Проучват се и разновидности за потребление на краткотрайна платформа, която да замести МиГ29. Платформата може да е на F16, Мираж 2000 или Грипен като се изследват безусловно всички благоприятни условия, които съдружниците ни могат да обезпечат, добави Стоянов.

" Изследваме безусловно всички благоприятни условия, в това число с Полша за ремонт на авиационни мотори за МиГ-29. Влезли сме във връзка и с израелски компании, и с посолства на страни, който транспортират МиГ-29. Ще имам скоро среща с министъра на защитата на Полша, уповавам се да успеем ", съобщи Стоянов.

Служебният министър на защитата добави, че се работи и по различен вид.

" Това е друга платформа, която да замести вероятно МиГ-29. Ограниченията, които бяха въведени, не разрешават ремонта на тази техника в Русия. Изпратил съм писма до четири страни. Получих отговор от две - от Франция, от Швеция. Очаквам отговор от Съединени американски щати и от Израел за платформа, която да замести МиГ-29 в този директен интервал, през който Военновъздушни сили няма да имат действителни благоприятни условия, в случай че не създадем нещо с МиГ-29, да носят бойното дежурство ", изясни той.

Служебният министър на защитата разяснява и издадената от него заповед, с която се не разрешава използването на алкохол и опиати в Българската войска.

" Българската войска не използва алкохол и опиати, само че пороците на българското общество, Българската войска е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и измежду българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези произшествия. Заповедта е за предварителна защита, тъй като Българската е стожер на морала и би трябвало да остане такава. ", сподели той.

По проблема с пожара край Казанлък, който породи след взривяване на муниции на полигона " Тюлбето " Димитър Стоянов разяснява, че е назначена инспекция, само че той персонално не е последовател на наказванията. Уточни, че е ставало въпрос за муниции, които не е имало къде да бъдат складирани и съхранявани, тъй че е било безусловно неотложно да бъдат взривени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР