Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски

...
Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски
Коментари Харесай

МВР вече пази само трима защитени свидетели

Към момента Министерство на вътрешните работи охранява единствено трима предпазени очевидци по прокурорски постановления. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в изявление за БНР.
Той добави, че след разбор, осъществен дружно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде понижен.
Вътрешният министър счита, че фотосите на това по какъв начин служители на реда товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали позитивен резултат за Министерство на вътрешните работи:
" Аз желая да благодаря на индивида, който ги е направил. Който съгласно мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат, съгласно мен. След разбора, който направихме, все още Министерството на вътрешните работи охранява единствено три такива лица. И доста разтоварихме системата от този ангажимент ".
Министър Калин Стоянов изясни и по какъв начин постоянно се е налагало оперативни служащи да вървят по заведения поради охранявани лица:
" Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение примерно дискотека, там охраняем състав, който е зает с неговата отбрана, не може да влезе. Тогава се викат оперативни служащи от съответното районно ръководство или от Столична дирекция на вътрешните работи, които цивилни влизат на съответното място ".
Припомняме, преди време предходният министър Иван Демерджиев изнесе информация за огромен брой охранявани очевидци, които изчерпвали ресурса на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР