Към момента инкриминирания период е от 1-и януари, но най-вероятно

...
Към момента инкриминирания период е от 1-и януари, но най-вероятно
Коментари Харесай

Арабаджиеви се издирват с Интерпол, пита се защо се прави операция, когато са в чужбина?

" Към момента инкриминирания интервал е от 1-и януари, само че най-вероятно ще бъде изменен за доста по-далечен обратно във времето интервал. Сега ще кажа нещо, което не е казвано до момента. Едно от откритите неща в компютрите е екселска таблица от 2008 година досега, в която проличава, че не са импортирани десетки милиони левове от Захарния комбинат в Пловдив. Тази сума, от тази таблица, е десетки милиони левове. Обвинението може да стане за над 100 млн. лв. ". Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия. Според него, десетки милиони левове са били " препрани " от Ветко и Маринела Арабаджиеви.
По думите му в компютъра на една от счетоводителките е открита таблица със лист на суми, които се оказват неплатени налози. В данните имало имена на обществено слаби хора. Гешев посочи и, че . Припомняме, че за двамата е известно, че са на отмора в Западна Европа.
" Процедурите са разнообразни, съгласно зависи дали обектите се намират в Европейски Съюз. И в двата случая лицата биват арестувани и съдът взема решение по какъв начин и по кое време да ги съобщи на страната, която ги търси ", сподели Гешев. " Прокуратурата не желае съвещанието да е закрито, отбраната е направила такова искане. При случая с Димитър Желязков отново беше приведена в деяние същата процедура. Това значи, че отбраната не желае избрани доказателства да бъдат ясни на българския народ ", съобщи зам.-главният прокурор
" Попитайте кой държи 10 млн. кеш? Това са изпрани пари. Това е установил и съдът през вчерашния ден. Ще протестираме пред апелативния съд поради стартирането под гаранция на Вълчо Арабаджиев ", приключи той.
Същевременно към този момент някогашният вътрешен министър Валентин Радев разгласи, че нямало нищо обезпокоително в това, че хотел " Маринела " пое настаняването на гостите от чужбина за европредседателството. Попитан дали следствието е контактувало с Министерство на вътрешните работи за създаването против Арабаджиеви още по времето, когато се решаваше поръчката, Радев отговори, че имало контакти и че бил издирван вид някоя друга хотелска верига да поеме европейските посетители, само че нямало други и " Маринела " изпълнявала всички условия.
" Той кредитен милионер, досието му излезе край случая " Хеброс ". " При една такава интервенция нормално нещата изтичат ", разяснява Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. И незабавно добави - не може някой да препере 108 млн. лв. без политически чадър, изключително за подобен период от време . П оставен беше и въпросът по какъв начин по този начин се прави такава интервенция, когато основните обвинени са в чужбина?
Припомняме, че късно вечерта на 2 септември Специализираният углавен съд освободи тримата арестувани след акцията в хотел " Маринела " - това са синът на семейството Вълчо Арабаджиев, както и Ромелия Кирилова и Елена Караянчева, за които се знае, че са счетоводителки. Всеки от тях би трябвало да внесе парична гаранция от 20 хиляди лв.. Съдът отхвърли доводите на прокуратурта, че има заплаха тримата да се укрият или да извършат друго закононарушение. Не се съгласи и с аргумента на държавното обвиняване, че фактът, че Вълчо Арабаджиев учи в Лондон и доста дълго време обитава там е причина той да бъде арестуван в ареста, тъй като може да се укрие във Англия, защото съгласно съда това значи, че би трябвало да се лимитира свободното придвижване на хора, артикули и услуги на територията на Европейски Съюз.
В претекстовете към правосъдното определение съдът записа още, че Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял отвън България и може да се допусне, че не може да знае или да допуска какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име, заяви Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР