Към момента има подадени 7 заявления за гласуване в Украйна,

...
Към момента има подадени 7 заявления за гласуване в Украйна,
Коментари Харесай

МВнР: 7 заявления са подадени с искане за гласуване в Украйна

Към момента има подадени 7 заявки за гласоподаване в Украйна, оповестиха от Министерството на външните работи на постоянен брифинг.

Първата група дипломати, която ще възвърне активността на посолството ни там, ще замине на 11 септември и в случай че има задоволителен брой заявления и могат да бъдат обезпечени безвредни условия, секция ще бъде разкрита. 29 000 са подадените досега заявки за гласоподаване в чужбина.

След антибългарските изказвания на албанския министър председател Еди Рама в министерството е извикан за диалог албанския дипломат. Подготвя се и срещата на общностите ни в Албания с президента, която ще стане ясно до края на идната седмица по кое време ще се състои.

По случай 100-годишнината на най-старата организация на македонските българи в Съединени американски щати - Македонската патриотична организация, президентът ще изпрати плакет “Св. св. Кирил и Методий ” и ще ги поздрави с видеообръщение.

На брифинга на Министерство на външните работи стана ясно още, че София ще открие и три нови консулства - в Единбург, Дюселдорф и Лион поради повишения брой българи там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР