Към момента има някои държави, които са много напреднали и

...
Към момента има някои държави, които са много напреднали и
Коментари Харесай

Даниел Коен: Никоя държава не би спечелила война само с киберсредства

Към момента има някои страни, които са доста напреднали и развиват средства за киберофанзива, само че и киберотбрана. Бих споделил, че елитът в тази сфера са Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция, Обединеното кралство и Израел. Това сподели Даниел Коен от Института за проучвания на националната сигурност на Израел
Според мен, в случай че се стигне до кибервойна, някоя от тях ще победи, като може да изключи сериозна инфраструктура на другия завършек на света. Вече видяхме образец за това от руснаците против украинците, по какъв начин прекъсват тока да вземем за пример. А в случай че става дума за виртуална война в по-широк смисъл, там към този момент е друго. Не мисля, че може да се причинят огромни вреди единствено с подправени вести. Никоя страна не би спечелила война единствено с киберсредства, само че има страни със способността да навредят, употребявайки киберсредства, сподели още той пред bTV.

Той разяснява въздействието на подправените вести:Днес доста се приказва за това по какъв начин ни въздействат подправените вести. Имат ли капацитета да трансформират настройките и да повлияват на мисленето на хората? Аз бих споделил, че в случай че са единствено подправени вести, влизащи през главните ви профили в обществените мрежи, ще бъде един тип ехтене, глъхнещо в хода на останалите вести. Но, когато е интегрирано в акция с други средства на кибервойните, тогава се получава резултатът на колелото. Задвижва се колелото на мислене на хората и то се употребява за повлияване на избори, да вземем за пример.

Експертът разкри и в какъв брой страни се употребяват " кибервойски ": Неотдавнашно изследване на Оксфордския институт по интернет, който наблюдава предходната година 28 страни, създали собственq да ги назовем центрове за киберуправление. Преди няколко месеца още веднъж организираха изследване и откриха скок от 28 на 48 страни, които употребяват " кибервойски " в обществените мрежи, някои от тях с по-малки " ферми ", а други имат огромен механически капацитет за киберманипулации. 48 страни, хиляди хора, работещи в тази промишленост, милиони долари, вложени от страните за насърчаване на сходни " войски ", само че и дребни частни компании и огромни играчи. Стана огромна промишленост с доста пари.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР