Към момента България не е уведомена официално от руска страна,

...
Към момента България не е уведомена официално от руска страна,
Коментари Харесай

България още не е уведомена официално, че „Турски поток“ ще минава през нейна територия

Към момента България не е известена публично от съветска страна, че втората тръба на газопровода “Турски поток “ да минава през наша територия. Това заяви, базирайки се на информация от енергийното министерство във връзка на съветския вестник „Комерсант“, че „ Газпром “ е определил дефинитивно трасето на втората тръба на газопровода „ Турски поток “ и то ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Другият вид за продължение на маршрута бе през Гърция.

Разговори по тематиката се водят от време на време, като въпросът бе обсъждан и по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Москва напролет, напомнят от българското министерство на енергетиката.

“Турски поток“ се състои от две тръби, с потенциал по 15 милиарда кубически метра газ. Едната тръба е за Република Турция. Дилемата беше другата тръба – дали ще мине през България, или ще мине през Гърция. Колегите от „Газпром“ са съобщили в съветските медии, че са взели своето решение – тръбата ще минава през България. Очакваме в най-скоро време публично да получим в Министерство на енергетиката и писмото от „Газпром“ за тяхното решение “, разяснява заместник-енергийният министър Красимир Първанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР