Към мен като омбудсман до обяд на 28 декември са

...
Към мен като омбудсман до обяд на 28 декември са
Коментари Харесай

34 727 българи са се жалвали от институциите през 2017 г.

Към мен като омбудсман до обяд на 28 декември са се обърнали 34 727 души с тъжби и сигнали, в приемната, по телефона или през „ Facebook ", броят на хората, които търсят помощ и поддръжка от омбудсмана пораства, съобщи Мая Манолова.

„ Това, може би, е обяснимо поради метода, по който живеят българите през днешния ден. Предвид високомерието, а постоянно и безсърдечието на институциите хората имат потребност от някой, който да ги поддържа в сложен миг. Това се опитваме да бъдем ние - екипът на омбудсмана ", съобщи тя. „ Най-често хората се оплакват от монополните сдружения, Топлофикациите, енергоснабдителните сдружения, ВиК и мобилните оператори, доставчиците на интернет, банките и кредитните институции, за високи лихви и оповестяване на заеми за изискуеми, за тормоз от частни правосъдни реализатори, от невъзможността човек да стартира на чисто през процедура за персонален банкрут, която само в България не е законово уредена ", изясни Мая Манолова.

„ Макар че аз и екипът ми непрестанно ускоряваме работата се оказва, че със усилването на оборотите, с които работим, се усилват и жалбите. Понякога това ни се коства нелогично, само че може би е израз на доверието на хората ", разяснява тя.

„ За нас доверието не е в рейтинга, който ще уточни някоя социологическа организация, а в броя хора, които се обръщат за помощ към институцията и жалбите, които подават ", съобщи Мая Манолова.

„ Расте и броят на груповите тъжби, когато става въпрос за проблем на обитаемо място, за служащи във компания или за обществена група. Тогава доста хора се сплотяват под една тъжба и съумяваме да решим казуса на всички тях ", сподели още омбудсманът.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР