Към Лаборатория Батерии на ЦК Хитмобил се изгражда пилотна линия

...
Към Лаборатория Батерии на ЦК Хитмобил се изгражда пилотна линия
Коментари Харесай

Център за компетентност Хитмобил“ е с пилотна линия за производство

Към Лаборатория " Батерии " на Централен комитет " Хитмобил " се построява пилотна линия за произвеждане на литиево-йонни акумулатори вид " мек пакет " (пауч/pouch). Към края на април 2023 година по извършена социална поръчка бе доставено главното съоръжение за многомодулната линия, което включва: електронна везна, вакуумна сушилня, вакуумен планетарен миксер, машина за нанасяне на покрития, каландрираща машина, щамповачна машина, пакетираща машина, полуавтоматична редяща машина, тестер за късо съединяване, ултразвуков заваръчен уред, запечатваща машина, машина за сплескване, уред за точно пълнене, 10А анализатор за акумулатори, уред за вакуумиране и машина за подкастряне на ръбове.

В ход са действия за обезпечаване на следена мокрота в работното помещение и стартирането на първата изпитателна серия акумулатори. Технологичният развой стартира със разбъркване на дейните съставни елементи за електродите, последвано от направа на самите електроди, асемблиране на единични кафези и комплектоването им в литиево-йонна батерия с полимерна опаковка.

Пилотната линия, разположената в ИЕЕС-БАН, водещата организация на Централен комитет " Хитмобил ", ще разреши да бъдат реализирани тествания на дейни материали и електролити за литиево-йонни акумулатори на пред-производствен стадий при действителни условия и мащаб.

Проект " Център за Компетентност ХИТМОБИЛ - Технологии и системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила ", АДБФП № BG05M2ОP001-1.002-0014, е финансиран от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР