Към края на март фискалният резерв на България е 9,9

...
Към края на март фискалният резерв на България е 9,9
Коментари Харесай

Сабрутев за липсващите пари в резерва: Осигурихме по-ниски цени за абонатите на "Топлофикация"

Към края на март фискалният запас на България е 9,9 милиарда лв.. Към 8 април, когато се взема сумата от 6 милиарда лв., страната е направила прибързано някои доста огромни разноски, които са планувани в държавния бюджет “. Това разяснява пред bTV депутатът от ПГ на ПП-ДБ Венко Сабрутев.

„ Тепърва се чакат приходите “, уточни той.

Според него, в случай че Румен Спецов е бил освободен като началник на Национална агенция за приходите, е щяло да стане ясно по какъв начин Асен Василев няма пари нито за общините, нито за енергетиката

Преди дни финансовият министър Людмила Петкова заяви на брифинг, че все още фискалният запас е 6,689 милиарда лв., до момента в който в края на март той е бил 9,9 милиарда лв..

Реакция незабавно дойте и от „ Продължаваме промяната “. От партията обясниха, че „ огромни заплащания са направени при започване на април - 1,6 милиарда лв. към БЕХ за дълга на " Топлофикация " и 1,5 милиарда за погашение на пенсиите през април ".

Румен Спецов остава шеф на Национална агенция за приходите

" Очакваните данъчни доходи през април са 3,9 милиарда лв. и идват на 14-и (ДДС) и след 25-и (Данък върху приходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност запасът се мери постоянно към края на месеца. Така че, в края на април се чака той да е отново над 9 милиарда лв. ", декларират от " Продължаваме промяната ".

Вчера последваха голям брой политически реакции и обвинявания за изчезналите в запаса пари.

„ Ние заварихме „ Топлофикация “ като едно банкрутирало сдружение с отговорности от 1,6 милиарда лв.. Освобождаваме българската енергетика от тези отговорности, с цел да може сдружението да се реформира и да може софийските жители да имат по-ниска цена за топлоподаване “, разяснява Венко Сабрутев.

„ Дружеството е благосъстоятелност на Столична община, повикайте Йорданка Фандъкова и я попитайте “, добави още той.

„ Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата банкрутира ” и “ще умрем от мраз ”, съобщи още той

" Всякакви представители излизат да ни изясняват по какъв начин едни пари били изчезнали, в това число и господин Борисов. Когато той съобщи властта, съобщи двойно по-малък фискален запас. Когато той приказва за мазнинки, би трябвало да имаме поради, че в действителност той не оставя мазнинки ", съобщи Сабрутев.

" Тепърва предстоят да влязат приходите във фискалния запас, които ще бъдат на стойност към 3,9 милиарда лв.. В края на месец април се чака той да бъде още веднъж над 9 милиарда лв.. Оставяме страната в извънредно положително финансово положение. Ако няма осъществяване на приходната част, в случай че има преизпълнение на разходната част, служебният кабинет на Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски ще бъде винове ", изясни депутата от ПП-ДГ.

По думите му фискалният запас безусловно покриви потребностите на страната.

Той уточни, че партията му няма да поддържа великденските добавки за пенсионерите.

" Тези пари ги няма в системата. От майчинските ли ще ги вземат ", попита Сабрутев.

За тях ще са нужни към 54 млн. лв.

Какво още разяснява той за налозите, пенсии и отсраняването на Живко Коцев - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР