Към края на десетилетието ще започне масово комерсиално внедряване на

...
Към края на десетилетието ще започне масово комерсиално внедряване на
Коментари Харесай

Китай планира ранен достъп до 6G мрежи през 2025 г.


Към края на десетилетието ще стартира всеобщо комерсиално внедряване на 6G мрежи от всички съществени играчи (снимка: CC0 Public Domain)

China Unicom, един от най-големите телекомуникационни оператори в Китай, разгласи, че ще стартира да дава ранен достъп до 6G мрежови услуги през 2025 година Целта е до 2030 година в страната да има пълноценна комерсиална клетъчна мрежа от шесто потомство, съобщи Лиу Лиехонг, основен изпълнителен шеф на компанията, по време на Китайския конгрес за развиване (CDF).

За даване на клетъчни информационни услуги от последващо потомство към момента са нужни доста проучвания за решение на приложни проблеми, които е невероятно да бъдат преодолени без пилотно внедряване на място. На China Unicom ще отнеме не повече от пет години, с цел да уточни технологията, отбелязва SCMP.
още по темата
Краят на актуалното десетилетие се преглежда като начало на комерсиалното внедряване на 6G мрежи от всички съществени играчи, в това число Samsung и LG. Всички те, по един или различен метод, ще стартират да оферират ранен достъп до определени 6G приложения по-рано от комерсиалното стартиране на мрежите. Южна Корея, да вземем за пример, се надява да сътвори работещ 6G план още през 2028 година

China Unicom интензивно развива 6G мрежи от 2019 година Другите два най-големи клетъчни оператора в страната, China Mobile и China Telecom, също правят сходни проучвания и паралелно с това ускоряват внедряването на инфраструктура от пето потомство (5G). Като цяло, че Китай е отпред и в двете посоки – по броя на издадените патенти за 6G и по внедрените базови станции за 5G, чийто брой в края на 2022 година надвиши 2,31 милиона броя.

През ноември 2023 година се чака Световната радиокомуникационна конференция, която се организира на всеки четири години, да сложи основата за определяне на честотен набор за 6G. По-рано, през лятото, Международният съюз по телекомуникации (ITU) ще показа набор от рекомендации по отношение на световните мобилни връзки за 2030 година и по-късно.

Тези документи ще оказват помощ за усъвършенстване на процеса на създаване, произвеждане, внедряване на съоръжение и даване на 6G услуги. Практиката обаче демонстрира, че светът има остра потребност от отворени стандарти в клетъчните връзки, с цел да се избегне зависимостта от един и същи производител за години и десетилетия напред.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР