Към края на август тази година украинските войски може да

...
Към края на август тази година украинските войски може да
Коментари Харесай

Бен Ходжис: Украйна може да освободи Крим до края на лятото

Към края на август тази година украинските войски може да освободят анексирания от Русия полуостров Крим при изискване, че Западът даде на Киев оръжие с висока акуратност и огромен обхват. Това съобщи някогашният командващ войските на Съединени американски щати в Европа, генерал-лейтенантът в оставка Бен Ходжис в изявление за DW.

" Мисля, че украинският Генерален щаб е провел доста добра подготовка за идното контранастъпление, когато още веднъж ще бъдат основани подобаващи условия. Това значи положителни метеорологични условия, когато земята ще изсъхне, както и – това е главното – когато те (ВСУ – б.р.) ще са задоволително тренирани и ще са подготвени с логистиката си. Мисля, че ще забележим доста професионално нахлуване, доста дейно, и неговата ще бъде да изолира Крим и да сътвори условия за неговото освобождение по-късно през тази година. " – разяснява ген. Ходжис.

По думите му, съветското оръжие е негов връстник.

Той удостовери прогнозата си, че ВСУ може да освободят Крим към края на август.

" Украйна ще може да освободи Крим, в случай че – и постоянно самичък правил тази спогодба – в случай че ние им предоставим оръжие с висока акуратност, с огромен радиус на деяние, което им е належащо за това, Да, абсолютно, те ще могат да го създадат. " – увери американският военачалник.

По отношение на настъпателния капацитет на съветската войска ген. Ходжис уточни, че оръжието, " което в този момент Русия изважда от запасите ", е почти на неговата възраст, " т.е. то е 65-годишно ".

" Русия няма други благоприятни условия за нахлуване. Няма нищо за започване на ново нахлуване. " – акцентира той, като добави, че съгласно него при сегашните условия армията на Русия е минала към отбранителни дейности в опит да " удържи това, което има ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР