Към края на 2017 г. в страната са регистрирани 59,5

...
Към края на 2017 г. в страната са регистрирани 59,5
Коментари Харесай

Почти 3 3 милиона возила в Русия се движат по пътищата без Гражданска отговорност

Към края на 2017 година в страната са регистрирани 59,5 млн.транспортни средства

Броят на водачите в Русия, които ръководят транспортни средства без наложителната лавица " Гражданска отговорност ", доближава съвсем 3,3 млн. Това разгласи пред публицисти в Нижни Новгород зам.-изпълнителният шеф на Руския съюз на автомобилните застрахователи (РСА) Сергей Ефремов.
" През 2014 година в страната са регистрирани 50 млн. транспортни средства. Малко са тези транспортни средства, за които не се изискват полици. Общо са подписани към 42,5 млн.застрахователни контракта по " Гражданска отговорност ".
Към 2017 година при 59,5 млн. транспортни средства подписаните застраховки са 39,2 млн. Съответно, за 3 години броят на подписаните контракти бележи спад. По наши оценки без " Гражданска отговорност " през днешния ден се движат към 3,3 млн. водачи ", уточни Ефремов.
Той акцентира, че за увеличение броя на незастрахованите способства и невисокият размер на санкцията за това нарушаване, който все още е 800 рубли (400 рубли при възнаграждение в продължение на 20 дни от момента на връчването на наказателното постановление).
" Разбира се, към момента има проблеми с достъпността на полиците, само че те на практика бяха позволени с въвеждането на електронните полици. Така, през първото тримесечие на 2017 година бяха подписани 745 хиляди е-ГО, а през първото тримесечие на тази година са подписани 3,42 млн. електронни застраховки, или това е нарастване 4,5 пъти. Заедно с растежа на електронната интензивност обаче означаваме нарастване и на недобросъвестните практики. Като цяло обаче можем да отчетем положителна динамичност по противопоставяне на фалшификатите ", означи още Ефремов.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР