Към картината с коронавируса у нас – рекорд за четвъртата

...
Към картината с коронавируса у нас – рекорд за четвъртата
Коментари Харесай

Наблюдава се плавен ръст на заразените с COVID-19 ученици

Към картината с ковид у нас – връх за четвъртата вълна. 2360 са новите случаи у нас за последното денонощие.

Има ли заплаха от затваряне на учебните заведения в страната?

В най-голямото учебно заведение във Велико Търново - „ Емилиян Станев “ към този момент има две карантинирани паралелки.

Учителят по музика Димитрина Чолова влиза в учебно заведение безусловно със снаряжение. Носи даже сгъваемо демо пиано. Редува постоянни с онлайн часове.

„ Трябва да си донеса и зарядното за телефона, да си пусна да приказвам с децата, да изяснявам какво работим, какво преговаряме и в това време работя с целия клас. Това е много по-трудно “, споделя Димитрина.

Родителите считат, че е по-добре децата да са в клас.

От 16 септември до през днешния ден в област Велико Търново карантинираните паралелки са 13 в 10 учебни заведения.

Снимка: btvnovinite.bg

От министерството обясниха, че растеж на инфектираните учители и възпитаници има в цялата страна, само че дребен. Смятат и че най-труден ще бъде интервалът от средата на октомври.

„ Да носят маски, в случай че държат отдалеченост, в случай че се пазят взаимно тогава ще имаме прекосяване през ниска вълна – може да е по-дълга, само че няма да има съществени проблеми с претоварване на болничната система “, разяснява инж. Розалия Личева, шеф на РУО-Велико Търново.

По bTV ръководителят на българското сдружение по фармация изясни, че сега се изследва имунизацията на деца под 12-години.

„ При децата въпреки и рядко има затруднение, само че като цяло инфекцията не е толкоз тежка при тях. Тоест би трябвало да имаме някаква изгода, с цел да кажем, че рисковете са допустими и на този стадий “, изясни проф. Георги Момеков.

Според него следствията от пандемията в страната ни са големи, а една от аргументите е неналичието на искащи да се имунизират.

Около 32 % пък са имунизираните учители. Учениците са малко над 2 %.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР