„Към днешна дата врагът е затворил 34 болници у нас:

...
„Към днешна дата врагът е затворил 34 болници у нас:
Коментари Харесай

Заради военните действия в Украйна 34 болници са затворени

„ Към днешна дата врагът е затворил 34 лечебни заведения у нас: разрушили са здания, счупили са съоръжения, няма вода, ток, някои лечебни заведения въобще няма да могат да работят “, споделя той.

Министърът акцентира, че това е следващото нарушаване на Женевската спогодба, защото медицинските служащи и здравните заведения не могат да бъдат част от военни спорове.

„ Окупаторите подценяват това, съзнателно нарушават тези правила на конвенциите и за следващ път демонстрират, че това не е войска, а терористи “, акцентира Ляшко.

По думите на министъра СЗО към този момент е разгласила на уеб страницата си първите нарушавания на Женевската спогодба, по които са регистрирани набези против лечебни заведения, като всичко това ще бъде трансферирано на интернационалните съдилища и ще има съответните последствия.

На 3 март Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида заяви, че за интервала сред 4:00 часа сутринта и среднощ на 24 февруари в Украйна има информация за 1006 смъртни случая и ранени. От службата обаче считат, че действителните числа са доста по-високи.

Според комисаря на Върховната Рада по правата на индивида Людмила Денисова от началото на съветската инвазия в Украйна 38 деца са починали, а още 71 са ранени, в това число заради неспособност да получат здравна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР