Към днешна дата Центъра за съдействие на бежанци от Украйна

...
Към днешна дата Центъра за съдействие на бежанци от Украйна
Коментари Харесай

Центърът за украински бежанци във Варна иска помощ

Към днешна дата Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна има потребност от места за настаняване, от финансова помощ, от маски, от дълготрайни хранителни артикули, както и от храна за домашни любимци. От центъра насочиха молба жителите, които имат предпочитание да оказват помощ да не носят използвани облекла.

От през днешния ден е основана и публична е-поща на Центъра - . На тази поща могат да се пускат запитвания, да се записват доброволци и всички искащи да създадат подаяние, могат да се свържат с Центъра посредством нея. Освен това действат и две телефонни линии: +359 889 035319 и 359 889 034611. До дни ще бъде наличен и формален уебсайт на Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна.

От през вчерашния ден до момента са минали 7 хиляди души през Центъра за подпомагане на бежанци от Украйна в ДКС- Варна. Приблизително 60% от тях са деца. Вече на терен има и петима чиновници на ДАБ (Държавна организация за бежанците), които управляват потърсите протекция в центъра. Те дават филантропичен статут на украинските жители, които се регистират в центъра. Този статут дава голям брой права, измежду които и достъп до трудовия пазар в България, както и до просветителната система на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР