Към днешна дата има една ясно изразена позиция и тя

...
Към днешна дата има една ясно изразена позиция и тя
Коментари Харесай

Борисов: Радев да си направи партията или да оглави БСП

" Към днешна дата има една ясно изразена позиция и тя е от партия ГЕРБ със своите 6 евродепутати и от Вътрешна македонска революционна организация със своя народен представител Джамбазки, които са дали своят вот срещу наказания против Унгария ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти след неформалната среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз в Залцбург.

Думите му са във връзка обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че на Борисов " са му дръпнали ушите " и той си е трансформирал позицията във връзка с глобите против Унгария.

" Раздвоението на личността се явява в Българска социалистическа партия - партията, която издигна Румен Радев. Защото Корнелия Нинова споделя " ние поддържаме Орбан ", а нейните депутати, излъчени в европарламента, гласоподаваха " за " взимането на право на глас на Унгария ", безапелационен е министър председателят.

Той уточни още, че нощес незабавно се обадил на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да им обясни какво са приели на оперативно съвещание. Борисов съобщи, че решението на държавното управление да поддържа Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде направена за " някой ден ", в случай че се стигне до такова решение:

" Според мен това ще е след 2 години и няма по какъв начин Виктор Орбан да пристигна да ме целува в този момент пред всички тук и да ми благодари за тази твърда поддръжка, която имал от мен ".

Министър-председателят е безапелационен, че не води война с президентската институция. Според него Румен Радев всеки ден излиза и споделя нещо против ГЕРБ. " В края на краищата хайде най-накрая да си направи партията или да оглави Българска социалистическа партия, да излезе на избори, да си подреди министри, да ръководи и да го потвърди " , сподели Борисов.

" Един държавен глава не би ли трябвало да бъде татко на всички партии. Еднакво далечен от всички партии. Не би ли трябвало да е обединител на нацията. Да, има право на своето мнение. Аз в случай че почна да приказвам за Пламен Узунова или там за неговите съветници. Това оказва помощ ли на институцията?, попита още министър председателят.

Бойко Борисов коментира още думите на ръководителя на ПГ на " Обединени патриоти ", че началникът на кабинета на премиера - Румяна Бъчварова, може да саботира премиера:

" Снощи след 23:00 ч., когато видях, че след Нинова незабавно и те се изричат, се обадих и споделих първо " кое постанова след 22 ч. да се дават изявленията ". Има през целия ден. Второ, " вие самите говорите, че е хубаво да се разисква нещо преди да го изпляскате пред медиите, а в това време вършиме противоположното. Защо не ми се обадихте да ме питате ", съобщи министър-председателят.

Според него Румяна Бъчварова се оправя добре като началник на кабинета. " В България към този момент от ден на ден, когато една подправена, жълта или кафява вест се появи някъде, вие я подемате, почва да се ретранслира и това е модел на държание на доста политици ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР