Към днешен ден твърде рядко се срещат смартфони с QWERTY

...
Към днешен ден твърде рядко се срещат смартфони с QWERTY
Коментари Харесай

Компанията F Technology подготвя слайдер с QWERTY клавиатура

Към сегашен ден прекомерно рядко се срещат смарт телефони с QWERTY клавиатура, само че въпреки всичко има няколко екземпляра. Но слайдерите с излизаща QWERTY клавиатура са към този момент в предишното. Въпреки това се появиха запалянковци, които имат намерение да създадат сходен телефон.

Миналата година стартъпът Livermorium сътвори модул от вида Moto Mods за смарт телефона Moto Z. Това бе плъзгаща се клавиатура, която се закрепва към задния панел на мобилното устройство и го трансформира в водоравен слайдер. Производството на този модул по този начин и не стартира, само че компанията преразгледа проектите си и реши да направи личен смарт телефон със същия форм фактор.



Компанията стартира тази година с смяна на името си на F(x) Technology и разгласи че ще анонсира новия слайдер през първото тримесечие на тази година. Вече се появиха някои детайлности за новото мобилно устройство. Това ще бъде телефон с хардуерна QWERTY клавиатура с пет реда клавиши и подсветка. Механизмът на слайдера е доста здрав, устоя освен многочислените отваряния и затваряния на клавиатурата, само че и дори изпускането на смарт телефона.



Телефонът ще има 6-инчов AMOLED екран със съответствие на страните 18:9 с тънки рамки и без прорези. Ще се употребява операционната система Android 9 Pie с фирмен потребителски интерфейс. Не се изключва и поддръжката на различните Lineage OS и Sailfish OS.

Засега няма информация за цената на това мобилно устройство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР