към четвъртък, предаде АП. По този показател, страната е на

...
към четвъртък, предаде АП. По този показател, страната е на
Коментари Харесай

Бразилия с над 251 000 жертви, здравни експерти винят Болсонару

към четвъртък, съобщи АП. По този индикатор, страната е на второ място в света. Превенцията в никакъв случай не е била приоритет - с това специалисти изясняват черните върхове.

" Бразилия просто нямаше проект за отговор. Преминахме през последната година и към момента нямаме явен проект, народен проект ", сподели Мигел Лаго, изпълнителен шеф на бразилския Институт за проучвания на здравната политика.

Припомняме, че тази седмица бе маркиран връх от общо 66 588 души дали позитивна проба през последните 24 часа, като това е най-големият брой инфектирани в границите на денонощие в страната от 7 януари насам. През всяка от последните пет седмици Бразилия удостоверява приблизително над 1000 смъртни случая дневно.
 Бразилия към този момент с 250 000 умряли от COVID-19
Бразилия към този момент с 250 000 умряли от COVID-19

През последното денонощие са умряли над 1 400 души

Най-малко 12 бразилски щати се борят с втора вълна, по-тежка от тази през 2020 година, сподели Домингош Алвеш, епидемиолог, който наблюдава данните за COVID-19. " Този сюжет ще се утежни ", уверен е той. " В момента Бразилия е най-голямата лаборатория навън, където е допустимо да се следи естествената динамичност на ковид без никакви ефикасни ограничения за ограничение ", написа той във Twitter във вторник.

Експертите, както и огромна част от популацията, винят за хаоса президента Жаир Болсонару, който не взе съществено обстановката, макар че също боледува. Той бе срещу и имунизациите, като даже води акция против китайската, само че най-после бе заставен да предложи проект и даде обещание безвъзмездни ваксини за искащите.

Бразилия се подрежда на второ място в света след Съединени американски щати по брой умряли по време на пандемията, до момента в който по брой инфектирани страната е на трето място след Съединени американски щати и Индия.
 Бразилия утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech за необятна приложимост
Бразилия утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech за необятна приложимост

Ако ви трансформира в алигатор, това е ваш проблем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР