Към Част 1 – ТУК. 03:00 ч. – Часът на

...
Към Част 1 – ТУК. 03:00 ч. – Часът на
Коментари Харесай

Часът на Дявола: защо се нарича така и какво се случва в този час

Към Част 1 – ТУК. 03:00 ч. – Часът на Дявола: за какво се назовава по този начин и какво се случва в този час … Феноменът, наименуван Часът на дявола, е бил прочут още преди стотици години. А този час е среднощния 03:00 часа. Хормонално безсъние Ако постоянно се събуждате в Часът на Дявола, тогава това може да значи, че страдате от бодърствуване, заради ниската централизация на хормона мелатонин (melatonin). Този хормон се отделя от епифизата и е регулатор на циркадния темп на всички живи същества. Хората в това положение, доста постоянно се разсънват в три или четири часа сутринта. Лекарите предлагат на тези пациенти да се откажат от кофеина и други стимуланти, както и да се занимават с физическа интензивност. Тревожност и паранормални преживявания Преди време е открито, че в случай че вярвате в призраци и други паранормални феномени, значи имате високо равнище на емпатия – сензитивност и съпричастност. Изследователите са разкрили разликата сред тези, които имат вяра в призраци и самите те са изпитвали странни феномени и тези, които нямат подобен опит. Такива хора могат да се разсънят измежду нощ, в това число в 3 часа, заради обстоятелството, че имат мощно безпокойствие и стрес. Когато се разсънят, се озоват в мрак и тишина. Тогава може да им се стори, че виждат или усещат нещо в този мрак. Това изяснява и за какво някои вдовици, т. е. елементарни са дами, минали през мощен стрес от загубата на обичания човек, описват, че призракът на брачна половинка им идва при тях през нощта. Вирусна тенденция През 2017 година, в интернет се появява наклонност, обвързвана с Часът на Дявола. На потребителите било препоръчано да се разсънят в 03:00 часа и да се опитат да снимат нещо извънредно и плашещо към тях.



Тогава, някои хора в действителност съумяха да снимат паранормална интензивност, като призраци, движещи се предмети или странни светещи кълба, които летят във въздуха. Сигурно е, че тези клипове и фотоси не са подправени, а действителност. Най-често, сходни прекарвания имат деца и юноши, които плашат своите родители, събуждайки се в 3 часа сутринта и крещейки от боязън. Тенденцията скоро изчезва, само че този любопитен феномен към момента съставлява интерес за откривателите на аномални феномени. По някаква причина, призраци и паранормални явления съвсем не са виждани от възрастните, само че при децата нещата стоят по различен метод. Наистина ли е допустимо децата да виждат това, което възрастните не виждат? Четете още: Гробището Нес: една ужасяваща легенда Осемчасовият сън е мит Историкът Роджър Икирч прекарва 16 години от живота си, изучавайки проблемите със съня. Той схваща, че 8-часовият сън е много ново събитие в човешката история. Преди няколко века, нашите предшественици разделяли съня на две или даже три елементи. 03:00 часа Първият сън нормално продължавал два часа и започвал незабавно след залез. Тогава, хората се събуждали и оставали будни 1-2 часа, след което още веднъж си лягали и заспивали. Ето за какво, някои от нас постоянно се разсънват измежду нощ и по-късно не могат да заспят. В предишните епохи, интервалът сред първия и втория сън бил отдаден на молебствия, писане на писма, четене на книги или забременяване на деца. През 16 век, във Франция е публикуван документ, в който се показва, че най-хубавото време за забременяване на дете е тъкмо интервалът сред първия и втория сън. Тези сънища били упоменати в остарялата британска балада „ Old Robin of Portingale “: „ След като се разсъните от първия сън, би трябвало да изпиете топла напитка, по-късно, след втория сън тъгата ви ще отмине. “ Електромагнитни полета Същият откривател на съня – Роджър Икирч, открива, че се разсънваме измежду нощ, най-вероятно заради електромагнитно лъчение. Всички наши електрически уреди излъчват такива полета – от мобилни телефони и тв приемници, до музикални уредби и климатици.



Включването на светлината на телефон в тъмното забавя производството на мелатонин, който, както е разказано нагоре, управлява нашите цикли на съня. Много хора лежат със смарт телефоните си или преносимите компютри, преди да заспят. Като цяло, потреблението на “джаджи ” до късно през нощта се отразява отрицателно върху работата на мозъка и не е изненадващо, в случай че се разсъните по-късно през нощта и видите, че има нещо необичайно до вас в тъмното. Вашият под напрежение мозък може да ви направи сходни “трикове ”. Разбира се, това не значи, че в обособени случаи, когато се разсъните в 3 часа през нощта, към вас няма призрачно наличие …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР