Към 5 часа сутринта на 11 ноември (московско време) е

...
Към 5 часа сутринта на 11 ноември (московско време) е
Коментари Харесай

Кремъл: Изтеглихме се от Херсон, но той си остава руски

Към 5 часа сутринта на 11 ноември (московско време) е завършило прехвърлянето на съветските войски на левия бряг на Днепър, заяви съветското министерство на защитата. Оттеглянето от Херсон, единственият регионален център, високомерен от съветските сили от началото на войната в Украйна, беше оповестено от съветското военно командване на 9 ноември.

„ По време на прехвърлянето на левия бряг на Днепър не е оставена нито една единица военна техника, минали са всички съветски военнослужещи, не са позволени загуби в персонален състав, въоръжение или техника на съветската формация ”, настояват от съветското ведомство, представени от РИА Новости.

Въпреки това представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че град Херсон към момента е част от Русия, без значение от напредването на украинците. " Това е обект на Руската федерация. В него няма и не може да има промени ", съобщи пред кореспонденти Песков.

Украинските публични лица останаха внимателни, откакто Москва разгласи, че отстъпва от западния бряг на река Днепър. Загубата на Херсон би било огромен съветски неуспех в района, който Владимир Путин твърди, че е анексирал.

Запитан от кореспонденти дали в този момент Русия съжалява за анексирането на Херсон, Песков съобщи, че Кремъл " не съжалява " за този ход.
ТЕМА преди 19 часа 1225 преди 22 часа 813 преди 24 часа 814
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР